groen school

Ben je op zoek naar een groene opleiding? Wij zijn stichting TRI groei in groen. Wij werken samen met groene scholen in heel Nederland. Bij TRI zijn 330 hoveniersbedrijven aangesloten. Daardoor kunnen wij makkelijk een werkbedrijf of stagebedrijf bij jou in de buurt regelen. Je hoeft er niet zelf naar op zoek, dat is handig!   

Wat is een groene opleiding?

Wanneer we het hebben over groene opleidingen, gaat het over de diverse beroepsopleidingen op MBO-niveau die gericht zijn de groene sector. Studenten specialiseren zich bijvoorbeeld richting hovenier, groenbeheerder, tuinontwerper of boomverzorger.

Een mbo groen opleiding kiezen

Er zijn meerdere aanbieders van groene opleidingen in Nederland. vanuit TRI werken we samen met o.a. Yuverta, Clusius, Aeres, Scalda, Lentiz, Curio etc. Ook zijn er veel verschillende opleidingen waar je hovenier mee kunt worden. Een baan in het groen kun je op verschillende manieren bereiken. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij TRI werken adviseurs die je graag meer vertellen over de verschillende opleidingen en waar je deze kunt volgen.

Welke opleidingen biedt een groen school aan?

Via Stichting TRI groei in groen kun je via meerdere opleidingen hovenier worden. Hiervoor werken we samen met mbo groen opleidingen in heel Nederland. Je kunt kiezen voor een BBL (werken en leren) of voor een BOL opleiding.

>> Hovenier (BBL)
>> Boomverzorger/ETW (BBL)
>> Leefbare Stad & Klimaat/Urban Green Development
>> BOL stage hovenier

Baangarantie

Doordat hoveniers momenteel erg gewild zijn kun je gegarandeerd aan een baan in het groen komen! Vanuit TRI zien we dat leerlingen na het behalen van hun diploma vaak in dienst gaan bij het leer- of stagebedrijf. Mocht je daar niet kunnen blijven, dan is er vaak nog keuze uit hoveniersbedrijven die staan te trappelen om vakbekwaam personeel. Wij hebben de contacten waardoor je ervaring op kan doen bij meerdere hoveniersbedrijven en op die manier weet wat bij je past.

Door samen te werken met TRI wordt het volgen van een MBO groen opleiding gekoppeld aan de praktijk en ben je heel interessant voor werkgevers!

mbo groen opleiding

Wat zijn de voordelen van TRI?

•  Bij TRI zijn wel 330 hoveniersbedrijven aangesloten. Daardoor is er altijd een leerwerkbedrijf of stagebedrijf bij jou in de buurt en kun je ervaring opdoen bij meerdere bedrijven.

Je ontvangt een laptop met touchscreen als je minimaaal een 2-jarige BBL opleiding start.

•  Ook prettig: het is mogelijk om elk moment te starten bij een leerbedrijf en vanaf september de opleiding volgen. Daardoor verdien je meteen salaris!

• Ben je jonger dan 21? Je krijgt je schooldag doorbetaald.

• Extra certificaten behalen tijdens onze wintercursussen. TRI organiseert wintercursussen, waarbij je veel nieuwe dingen leert en ontdekt!

ontvang laptop bij hoveniersopleiding

Meld je aan voor mbo groen opleiding!

  • JE PERSOONLIJKE GEGEVENS

  • DD dash MM dash JJJJ
  • JE OPLEIDING

  • Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.