Stichting TRI groei in groen helpt je bij het volgen van de opleiding tot boomverzorger of European treeworker en het vinden van een werkbedrijf bij jou in de buurt. Hier vind je meer informatie over het werken en leren traject van de boomverzorger opleiding. Het vak van boomverzorger wordt ook wel boomchirurg genoemd. 

Waar kun je de opleiding volgen?

Je kunt de opleiding volgen bij Yuverta in Houten, Eindhoven en Velp en bij Lentiz in Maasland. De opleidingen starten ieder jaar eind augustus/begin september. Als je je bij ons aanmeldt nodigen we je uit voor een intakegesprek. Na dit gesprek kun je je aanmelden bij één van de scholen, wij kijken wat het beste bij je past.

Welke vooropleiding moet je hebben?

Om de boomverzorger opleiding volgen is het nodig dat je minimaal een vmbo-diploma hebt behaald. Je kunt de opleiding tot boomverzorger volgen op BBL niveau 2, 3 of 4. Je kunt de opleiding volgen met een VMBO basis, gemengd, kader of theoretisch diploma. Afhankelijk van je diploma stroom je in op het juiste niveau.

Voldoe je niet aan deze eisen maar ben je wel gemotiveerd voor dit werken-en-leren traject? Neem dan toch contact met ons op!

european treeworker etw boomverzorger opleiding
Tijdens de wintercampus van TRI Zuid

Is het European Treeworker certificaat belangrijk?

Na de niveau 3 of 4 opleiding heb je ook nog de mogelijkheid om het European Treeworker certificaat te behalen. Je kunt dan meteen aan het werk als boomexpert of officieel European Treeworker (ETW) bij een hoveniers- of boomverzorgingsbedrijf. Het komt geregeld voor dat ook gemeentes, provincies en andere overheden dit certificaat eisen als er in of rondom bomen gewerkt moet worden. Het is daarom van grote waarde voor je loopbaan als je dit certificaat behaald. Daarnaast kun je met het ETW certificaat ook buiten Nederland aan de slag als boomverzorger.

Wat zijn de kosten?

•  Ben je ouder dan 18 en jonger dan 21 jaar? Je betaalt dan de normale kosten voor een MBO opleiding. Je hebt rond de 35 schooldagen per jaar. Deze schooldagen worden doorbetaald door je leerwerkbedrijf, waardoor je hiervan de opleiding zou kunnen bekostigen. De opleidingskosten voor de opleidingen komen voor schooljaar 2023-2024 rond de € 654,- uit.

Let op! De opleiding ETW maakt veel gebruik van praktijklessen waar een vrijwillige bijdrage voor betaald moet worden. Hierdoor kunnen de kosten van de opleiding hoger zijn.

• Ben je ouder dan 21 jaar? Je schooldag wordt dan niet doorbetaald (tenzij het leerwerkbedrijf dit aanbiedt), maar je ontvangt wel een eenmalig opleidingsbudget.

Wat is het salaris tijdens de opleiding?

Van 16 tot 21 jaar: Het salaris dat je ontvangt verschilt per leeftijd en regio. Wil je weten wat jouw (bruto) salaris zou zijn? Neem dan contact met ons op. Overigens, de dag waarop je naar school gaat, krijg je doorbetaald. Dat is mooi meegenomen!

Ben je 21 jaar of ouder? Het salaris dat je ontvangt verschilt per leeftijd en regio. Wil je weten wat jouw (bruto) salaris zou zijn? Neem dan contact met ons op.

Wat doet een boomverzorger?

Een boomverzorger zorgt ervoor dat bomen gezond worden en blijven. Jij plant de boom en volgt zo de gehele levensloop. Het is jouw taak om de gezondheid van de boom te waarborgen. Hiervoor moet je hem onderhouden en bijsnoeien om ziektes te voorkomen. Wanneer een boom toch ziek wordt, stel jij, aan de hand van verschillende monsters, vast wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om de boom weer gezond te laten worden. Maar dit is lang niet alles, het vak van boomverzorger is een heel afwisselend beroep!

Wat leer je tijdens de boomverzorger opleiding?

Tijdens de boomverzorger opleiding leer je alles over bomen en al wat daarmee te maken heeft. Je leert bijvoorbeeld alle boomsoorten herkennen en hoe je een boom verplant. Verder leer je vast te stellen wanneer een boom ziek is en welke ziekte de boom heeft. Vandaar dat boomverzorgers ook wel boomchirurg wordt genoemd. Daarnaast leer je hoe je op grote hoogte veilig vanuit een hoogwerker kunt werken, hoe je vakkundig in bomen kunt klimmen en hoe je een kettingzaag gebruikt. De mbo opleiding boomverzorging maakt je klaar voor het echte werk!

Welke vakken krijg je o.a. tijdens de opleiding?

– Ziekten en plagen
– Bomenkennis
– Boomveiligheidscontrole
– Houtanatomie
– Klimmen
– Motorzagen
– Werken met een hoogwerker

Stel je vraag over deze opleiding:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de voordelen van de boomverzorger opleiding via TRI?

Je krijgt een laptop met touchscreen: de DELL 3190 education laptop.
• Je kunt elk moment starten bij een leerbedrijf en vanaf september de opleiding gaan volgen.
• Ben je jonger dan 21? Je krijgt je schooldag doorbetaald.
• Extra certificaten behalen tijdens onze wintercursussen. TRI organiseert iedere winter wintercursussen, waarbij je veel nieuwe dingen leert en ontdekt!

Lijkt de opleiding boomverzorging mbo jou wel iets? Vraag hier meer informatie aan of meld je meteen aan voor onze opleiding boomverzorger/ETW’er.
Wist je dat wij nog meer opleidingen aanbieden? Bekijk al onze opleidingen en onze banen in het groen.

 

Is een BBL-opleiding geschikt voor jou?

Je kunt kiezen voor BBL als je je wil omscholen, bijscholen of doorleren. Het is ideaal als je al ervaring in het groen hebt, maar ook vanuit een andere achtergrond kun je eenvoudig overstappen naar de BBL opleiding boomverzorging/etw. Het belangrijkste is dat je een leerwerkbedrijf vindt waar je de opleiding kunt volgen. En dat is exact waar we je bij TRI graag bij helpen, wij hebben namelijk meer dan 330 aangesloten werkbedrijven, waardoor er altijd een werkbedrijf bij jou in de buurt is.

Ga je liever voor een hovenier opleiding in plaats van een opleiding tot boomverzorger? Ook dat kan bij TRI!

Meld je aan voor een leer/werktraject

  • JE PERSOONLIJKE GEGEVENS

  • VACATURES

  • Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ontvang laptop bij hoveniersopleiding