Boomverzorger opleiding
Boomverzorger opleiding

De opleiding tot boomverzorger: heb jij een voorliefde voor bomen? En heb je geen hoogtevrees? Dan is de boomverzorger opleiding iets voor jou! TRI biedt de opleiding tot boomverzorger aan waarmee jij een echte boomexpert wordt. Wij ondersteunen onze leerlingen gedurende het gehele traject en focussen op de kwaliteiten van de student. Het traject richt zich op de praktijk waardoor we studenten leveren die meteen aan de slag kunnen in een hoveniersbedrijf.

Wat doet een boomverzorger?

Een boomverzorger zorgt ervoor dat bomen gezond worden en blijven. Jij plant de boom en volgt zo de gehele levensloop. Het is jouw taak is om de gezondheid van de boom te waarborgen. Hiervoor moet je hem onderhouden en bijsnoeien om ziektes te voorkomen. Wanneer een boom toch ziek wordt, stel jij, aan de hand van verschillende monsters, vast wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om de boom weer gezond te laten worden.

Wat leer je tijdens de opleiding tot boomverzorger?

Tijdens de boomverzorger opleiding leer je alles over bomen en al wat daarmee te maken heeft. Voor je opleiding krijg je van TRI een gratis laptop. Je leert hoe je op grote hoogte veilig vanuit een hoogwerker kunt werken. Daarnaast leer je vakkundig in bomen te klimmen. Je leert om te werken met een kettingzaag en leert hoe je een boom (ver)plant. Verder leer je vast te stellen wanneer een boom ziek is en welke ziekte de boom heeft. Je bestudeert de groeiwijzen van bomen en de verschillende aspecten van bodemkunde. En ook niet onbelangrijk: je leert alle boomsoorten herkennen. De boomverzorging opleiding maakt je klaar voor het echte werk!

Examen doen

Bij TRI kun je de boomverzorging opleiding op niveau 3 en op niveau 4 volgen. Dit is een werk-en-leren traject. TRI biedt ook de mogelijkheid om na de opleiding het European Treeworker certificaat te behalen. Je kunt dan meteen aan het werk als boomexpert of officieel European Treeworker (ETW) bij een hoveniers- of boomverzorgingsbedrijf. Het komt geregeld voor dat ook gemeentes, provincies en andere overheden dit certificaat eisen als er in of rondom bomen gewerkt moet worden. Het is daarom van grote waarde voor je carrière als je dit certificaat behaald. Daarnaast kun je met het ETW certificaat ook buiten Nederland aan de slag als boomverzorger.

Lijkt de opleiding boomverzorger jou wel iets? Vraag hier meer informatie aan of meld je meteen aan voor onze opleiding boomverzorger.

Ontvang een gratis laptop