Op welk niveau kan ik de opleiding hovenier volgen?

Om de opleiding te starten moet je minimaal een vmbo-diploma op zak hebben of een certificaat dat je de eerste drie jaar havo of vwo goed hebt doorlopen. Afhankelijk van je diploma kun je de opleiding volgen op MBO niveau 2, 3 of 4. Meer informatie over de verschillende niveaus lees je hier.

Kan ik de opleiding hovenierdeeltijd volgen?

Ja, het is mogelijk de opleiding tot hovenier/groenvoorziener te volgen in zowel BOL als BBL. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg en hier ga je 4 dagen naar school en 1 dag stagelopen. BBL betekent beroepsbegeleidende leerweg en dat betekent dat je 1 dag naar school gaat en 4 dagen gaat werken. Meer over de mogelijkheden van de opleiding lees je hier.

Is de opleiding hovenier iets voor mij?

Ben jij een echte aanpakker en werk je graag in de buitenlucht? Lijkt het je leuk om (onder begeleiding) te werken aan het aanleggen en onderhouden van tuinen en groenprojecten? Dan zou deze opleiding zeker iets voor jou kunnen zijn! Tijdens deze opleiding leer je alles over tuinen en openbaar groen zoals parken, maar ook over gereedschappen en machines. Meer over de opleiding lees je hier.

Waar kan ik de opleiding hovenier volgen?

Wij werken samen met scholen in heel Nederland. Je kunt de opleiding hovenier volgen in: Aalsmeer, Almelo, Almere, Amsterdam, Barendrecht, Bleiswijk, Boxtel, Breda, Buitenpost, Doetinchem, Dordrecht, Enschede, Goes, Groningen, Heerenveen, Heerlen, Hoorn, Horst, Houten, Leeuwarden, Maasland, Meppel, Middelharnis, Nijkerk, Nijmegen, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Schagen, Sneek, Twello en Zwolle.

Wat zijn de kosten van de opleiding hovenier?

De kosten zijn afhankelijk van je keuze voor de leerweg BOL of BBL. Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ontvang je bijvoorbeeld een stagevergoeding. Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) zijn de kosten afhankelijk van je leeftijd. Ben je jonger dan 21 jaar, dan dien je de opleiding zelf te betalen maar krijg je de schooldag wel doorbetaald van je leerwerkbedrijf. Als je ouder bent dan 21 jaar, wordt je schooldag niet doorbetaald maar ontvang je van TRI wel een vergoeding voor de schoolkosten.

Welk werk kan ik doen na de opleiding hovenier?

Als je niveau 2 hebt afgerond kun je aan de slag als medewerker hovenier of groenvoorziener. Je gaat dan onder begeleiding tuinen en groenprojecten aanleggen en onderhouden.

Met de opleiding niveau 3 ga je aan het werk als zelfstandig werkend hovenier of groenvoorziener. Je kunt ook als voorman of -vrouw een team aansturen.

Na je diploma op niveau 4 kun je een eigen bedrijf starten of ga je aan de slag als uitvoerder of opzichter. Naast het werk in het groen heb je ook werkzaamheden als gesprekken met klanten en het maken van tuinontwerpen, offertes en planningen.

 

Meld je aan voor de opleiding hovenier/groenvoorziening

  • JE PERSOONLIJKE GEGEVENS

  • DD dash MM dash JJJJ
  • JE OPLEIDING

  • Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.