BOL stage hovenier
BOL stage hovenier

TRI ondersteunt leerlingen bij het behalen van hun diploma tot hovenier. Wij voorzien jou van persoonlijk advies en helpen je het beste uit jezelf te halen. Heb jij tintelende groene vingers en wil je graag werken en leren tegelijk? Lees dan snel verder!

Wat is een hovenier?

Een hovenier houdt zich bezig met de algehele groenvoorzieningen. Je legt parken, natuurterreinen en tuinen aan. Daar blijft het niet bij! Je zorgt voor het ontwerpen, snoeien, bestraten, plaatsen van schuttingen, onkruid wieden, aanleggen van vijvers, onderhouden van machines en controleert de gezondheid van de bloemen en planten. Hoveniers zijn gek op de buitenlucht en zijn niet vies van een beetje modder op hun gezicht. Daarnaast zijn ze communicatief en sociaalvaardig, meedenkend, nauwkeurig en hebben ze aandacht voor het milieu.

De BOL-stage

Waar een BBL-opleiding zich richt op 1 dag les en 4 dagen werken, focust een BOL-opleiding zich op 4 dagen leren en 1 dag stage. Je leert hierbij dus veel in theorie en kunt dit tijdens de stagedag meteen toepassen. Je doet veel ervaring op bij erkende hoveniersbedrijven en leert daar alle tips en tricks van ervaren hoveniers. Wij hebben nauw contact met het stagebedrijf en we beoordelen samen jouw stageperiode. Daarnaast is het mogelijk om bij TRI extra cursussen te volgen en hier relevante certificaten bij te behalen.

Over TRI

Bij TRI is het mogelijk om verschillende opleidingen tot hovenier te volgen. Je kunt aan de slag als hovenier of als boomverzorger, maar je kunt je ook verdiepen in urban green development of tuinontwerp. TRI voorziet leerlingen van persoonlijke begeleiding en ondersteunt hen bij het behalen van een diploma. Via TRI krijg je een gratis laptop wanneer je een opleiding volgt die 2 jar of langer duurt. Via de BOL-stage volg je een leerwerktraject waarbij je werkt bij een erkend hoveniersbedrijf in jouw regio, wij hebben verschillende groen vacatures. Op deze manier geloven we dat we vakkundige hoveniers opleiden die goed zijn in hun werk, initiatief tonen en passie hebben voor wat ze doen.

Wil je meer informatie over een BOL-stage hovenier bij TRI? Vraag de brochure aan of neem contact met ons op.

Ontvang een gratis laptop