BBL-opleiding hovenier
BBL-opleiding hovenier

TRI biedt BBL-opleidingen op verschillende niveaus aan. Wij geven opleidingen en trajecten van de beste kwaliteit. Op deze manier leveren wij 
getalenteerde hoveniers aan die alle kneepjes van het vak onder de knie hebben. Wil jij ook aan de slag met je groene vingers?  Een opleiding bij TRI is wellicht jouw volgende stap!

Wat doet een hovenier?

Een echte hovenier is niet bang om vies te worden. Jij vindt het heerlijk om in de buitenlucht te werken en gaat voor het allerbeste resultaat. Je zorgt voor de aanleg en het onderhoud van een nette groenvoorziening. Je weet hoe je tuinen aanlegt, hoe je deze onderhoudt en zorgt voor het ontwerpen, bestraten, snoeien, onkruid wieden en het aanleggen van vijvers. Ook onderhoud je machines, plaats je schuttingen en controleer je de conditie van de flora en fauna. Hoveniers hebben oog voor details, zijn communicatief en sociaalvaardig en hebben aandacht voor duurzaamheid en het milieu.

Toelatingseisen BBL-opleiding tot hovenier

Om hovenier te kunnen worden, moet je een opleiding volgen. Een BBL-opleiding bij TRI leert jou alles over het vak en is zeer praktijkgericht. Op deze manier kun je snel aan de slag bij een erkend hoveniersbedrijf. Onze opleidingen worden op mbo niveau 1, 2, 3 en 4 aangeboden. Het is hierbij nodig dat je minimaal een vmbo-diploma hebt behaald of dat je een bewijs hebt dat je de eerste drie jaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Wat biedt TRI?

TRI biedt verschillende opleidingen tot hovenier aan. Tijdens de unieke trajecten op verschillende niveaus leer je alle kneepjes van het vak. Wij geven je persoonlijke begeleiding en kijken naar je kwaliteiten en ambities. Tijdens de opleiding loop je stage bij een erkend bedrijf. Het is daarnaast ook mogelijk om aanvullende cursussen te volgen via TRI zoals boomverzorger, kweker of tuinontwerper. We ondersteunen onze leerlingen tijdens de opleiding en zorgen ervoor dat ze aan het werk kunnen bij erkende hoveniersbedrijven in de regio wanneer ze hun diploma op zak hebben.

Bekijk al onze opleidingen.