Wat is de opleiding boomverzorging/ETW?

De opleiding boomverzorger is een mbo-opleiding die jou klaarstoomt op als echte bomenspecialist bomen te verzorgen en bijvoorbeeld te verplaatsen. Naast kennis over boomsoorten leer je dus ook veilig in een boom klimmen en werken met een motorkettingzaag. Daarnaast kun je na je opleiding het externe examen halen voor European Tree Worker (ETW). Dit certificaat is niet verplicht, maar zal je kans op een baan flink vergroten.

Op welk niveau kan ik de opleiding boomverzorger/ETW volgen?

Je kunt de opleiding tot boomverzorger volgen op BBL niveau 3 en 4. Je hebt een VMBO diploma nodig om toegelaten te worden.

Kan ik de opleiding boomverzorger/ETW ook in deeltijd volgen?

Voor de opleiding boomverzorger volg je de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Dit houdt in dat je 1 dag naar school gaat en 4 dagen gaat werken.

Is de opleiding boomverzorging/ETW iets voor mij?

Lijkt het je interessant om álles te weten te komen over bomen? Tijdens de opleiding leer je alle boomsoorten herkennen en hoe je ze bijvoorbeeld kunt verplanten of snoeien. Ook leren we je hoe je veilig in een boom kunt klimmen en vakkundig met een hoogwerker kunt werken en een kettingzaag bedienen. Theorie kun je meteen in de praktijk brengen, een zeer afwisselend vak!

Waar kan ik de opleiding boomverzorger/ETW volgen?

De opleiding starten ieder jaar na de zomer in Houten, Eindhoven, Velp en Maasland. In een intakegesprek vertellen we je graag meer om te kijken wat het beste bij jou past!

Hoeveel kost de opleiding boomverzorger/ETW?

Je betaalt de kosten voor een MBO opleiding. Wanneer je tussen de 18 en 21 jaar bent, worden door schooldagen doorbetaald door je leerwerkbedrijf. Hieruit zou je je opleidingen kunnen bekostigen.

Wanneer je ouder bent dan 21 jaar, wordt je schooldag niet doorbetaald, maar ontvang je wel eenmalig een opleidingsbudget. Neem contact met ons op, we vertellen graag de specifieke kosten voor jouw situatie.

Meld je aan voor de opleiding boomverzorger/ETW

  • JE PERSOONLIJKE GEGEVENS

  • DD dash MM dash JJJJ
  • JE OPLEIDING

  • Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.