Opleiding groenvoorziening
opleiding groenvoorziening

TRI biedt verschillende opleidingen aan op het gebied van groenvoorziening. Wij ondersteunen onze leerlingen bij het volgen van de lessen en ondersteunen bij alles waar ze tegenaan lopen tijdens het BBL-traject. Op deze manier zijn we erg betrokken bij onze studenten en willen we ervoor zorgen dat ze allemaal met een mooi diploma en de benodigde certificaten op zak aan de slag gaan bij een hoveniersbedrijf.

Wat doet een medewerker groenvoorziening?

Als medewerker groenvoorziening heb je alle kennis van het aanleggen en onderhouden van verschillende groenvoorzieningen. Jij zorgt ervoor dat de tuinen, de parken, natuurterreinen, bossen en de plantsoenen er verzorgd uitzien en er netjes bijliggen. Jij hebt oog voor detail, kunt hard werken en voelt je in je element in de natuur. Alleen of in een team werk jij onder andere aan het groenbeheer en projectinrichting van verschillende openbare gebieden.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding groenvoorziening leer je over de aanleg en het onderhoud van groenvoorzieningen. Gedurende de BBL-opleiding ga je vier dagen aan de slag in de praktijk en volg je één dag lessen op een groene school in de eigen regio. Op deze manier doe je dus heel veel ervaring op in de praktijk.

Je leert onder andere om om te gaan met het werken in het groenvoorzieningsteam. Zij weten als geen ander hoe je met machines, gereedschappen en verschillende technieken aan de slag kunt. Daarnaast leer je tijdens de lesdagen onder andere over particuliere tuinen, parken en daktuinen, krijg je les over verschillende planten en bomen en leer je hoe je machines en gereedschap gebruikt.

De opleiding groenvoorziening staat ook bekend als opleiding groenbeheer. Meerdere termen waarmee we hetzelfde bedoelen.

Programma van de opleiding

De generieke vakken van de opleiding zijn: Taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast kies je verschillende keuzedelen tijdens je opleiding. Deze keuzedelen kies je op basis van een onderwerp waarin je je wilt specialiseren. Zo heb je tijdens je opleiding al de mogelijk om jezelf te verdiepen in een bepaald onderwerp binnen het groen.

Toelatingseisen

  • Je hebt een vmbo-diploma op zak
  • Je hebt een diploma van de entreeopleiding
  • Of je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen

Stage/werkplek

Het is van belang dat je voor deze opleiding een stage of werkplek hebt bij een erkend leerbedrijf. TRI werkt samen met verschillende bedrijven en helpt jou bij het vinden van een passende organisatie bij jou in de buurt.

 

Opleiding groenbeheer

Start opleiding

De opleiding groenvoorziening start in september. Wil je al eerder aan de slag in het groen? Het is mogelijk om eerder in het jaar de starten bij een leerbedrijf en vanaf september de lessen te gaan volgen.

Kosten

  • BBL-opleiding: Je krijgt een vergoeding voor de opleidingskosten
  • BOL-opleiding: Wij voorzien je van een betaalde stage

Je ontvangt als BBL-leerling van TRI een gratis laptop bij je opleiding, dus deze hoef je niet zelf aan te schaffen. Lijkt het jou wel wat om als groenvoorziener aan de slag te gaan en mooie natuurterreinen aan te leggen en te onderhouden? Vraag meer informatie aan of meld je meteen aan voor onze opleiding groenvoorziening.

Liever een BBL opleiding tot hovenier volgen? Ook dat kan via TRI!

Hoveniersdiploma

Meld je aan voor ons leer/werk traject

  • JE PERSOONLIJKE GEGEVENS

  • DD dash MM dash JJJJ
  • JE OPLEIDING

  • Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.