HOVENIER / GROENVOORZIENER

Wil je de opleiding tot hovenier of groenvoorziener volgen? Dit kan op verschillende niveaus in zowel BOL (4 dagen leren, 1 dag stage) als BBL (1 dag school, 4 dagen werken).

Niveau 2

Binnen de niveau 2 hoveniersopleiding word je opgeleid tot medewerker-hovenier of groenvoorziener. Je leert onder begeleiding tuinen en groenprojecten aan te leggen en te onderhouden.

 

“Er zijn meer dan 330 leerbedrijven aangesloten bij TRI”

 

Niveau 3

Met een niveau 3 diploma op zak kun je aan de slag als zelfstandig werkend (vakbekwaam) hovenier of groenvoorziener. Je leert ook om als voorman een team aan te sturen en werkzaamheden in te plannen, of misschien wil je wel als zelfstandig ondernemer starten!

Niveau 4

Bij niveau 4 kun je aan de slag als uitvoerder of opzichter binnen het groen of misschien begin je wel je eigen bedrijf! Je richt je hier meer op de kantoorwerkzaamheden van het groene vakgebied. Denk aan werkvoorbereidingen, zoals het maken van calculaties, offertes en planningen, of gesprekken met klanten en het maken van tuinontwerpen. Ook kun je na een niveau 4 opleiding doorstromen naar het HBO.

 

opleiding hovenier groenvoorziener

 

Veelgestelde vragen

We hebben een aantal veelgestelde vragen over de opleiding op een rij gezet. Waar kun je de hoveniers opleiding volgen, hoe lang duurt de opleiding, wat kost het en welk salaris kun je verwachten? Bekijk onze veelgestelde vragen over:

>> BBL opleiding hovenier
>> BOL stage hovenier

ontvang laptop bij hoveniersopleiding

“als hovenier kom je op veel verschillende plekken en doe je telkens weer wat anders”

MELD JE AAN VOOR EEN LEERWERKTRAJECT HOVENIER / GROENVOORZIENER

  • JE PERSOONLIJKE GEGEVENS

  • DD dash MM dash JJJJ
  • JE OPLEIDING

  • Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

KIES HIER JE LEERWERKTRAJECT VOOR

NIEUWS

Fusie Stichting TRI groei in groen

Fusie Stichting TRI groei in groen

Door de fusie slaat Stichting TRI Groei in Groen een groenere weg in, met als doel de hele sector te versterken. Eén front tegen de wirwar van regels: klaar ...
Lees meer
Stijgende cijfers VMBO Groen

Stijgende cijfers VMBO Groen

Uit cijfers blijkt te zien dat steeds meer vmbo-leerlingen kiezen voor het Profiel Groen. Dit profiel, een voorportaal op jongeren op te leiden met kennis ...
Lees meer
Jack de ondernemende projectleider

Jack de ondernemende projectleider

Jack is een ‘no nonsens’ ondernemer met veel ervaring in het bedrijfsleven. Dit combineert hij met projectleider zijn bij TRI groei in groen. Lees hier meer…
Lees meer