HOVENIER / GROENVOORZIENER

Wil je de opleiding tot hovenier of groenvoorziener volgen? Dit kan op verschillende niveaus in zowel BOL (4 dagen leren, 1 dag stage) als BBL (1 dag school, 4 dagen werken).

Niveau 2

Binnen de niveau 2 hoveniersopleiding word je opgeleid tot medewerker-hovenier of groenvoorziener. Je leert onder begeleiding tuinen en groenprojecten aan te leggen en te onderhouden.

 

“Er zijn meer dan 330 leerbedrijven aangesloten bij TRI”

 

Niveau 3

Met een niveau 3 diploma op zak kun je aan de slag als zelfstandig werkend (vakbekwaam) hovenier of groenvoorziener. Je leert ook om als voorman een team aan te sturen en werkzaamheden in te plannen, of misschien wil je wel als zelfstandig ondernemer starten!

Niveau 4

Bij niveau 4 kun je aan de slag als uitvoerder of opzichter binnen het groen of misschien begin je wel je eigen bedrijf! Je richt je hier meer op de kantoorwerkzaamheden van het groene vakgebied. Denk aan werkvoorbereidingen, zoals het maken van calculaties, offertes en planningen, of gesprekken met klanten en het maken van tuinontwerpen. Ook kun je na een niveau 4 opleiding doorstromen naar het HBO.

 

opleiding hovenier groenvoorziener

 

Veelgestelde vragen

We hebben een aantal veelgestelde vragen over de opleiding op een rij gezet. Waar kun je de hoveniers opleiding volgen, hoe lang duurt de opleiding, wat kost het en welk salaris kun je verwachten? Bekijk onze veelgestelde vragen over:

>> BBL opleiding hovenier
>> BOL stage hovenier

“als hovenier kom je op veel verschillende plekken en doe je telkens weer wat anders”

MELD JE AAN VOOR EEN LEERWERKTRAJECT HOVENIER / GROENVOORZIENER

  • JE PERSOONLIJKE GEGEVENS

  • DD dash MM dash JJJJ
  • JE OPLEIDING

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

KIES HIER JE LEERWERKTRAJECT VOOR

NIEUWS

TRI Landelijke Onderwijsrelatiedag – 21 april

TRI Landelijke Onderwijsrelatiedag – 21 april

Op 21 april 2022 organiseren we opnieuw de TRI Groei in Groen Onderwijsrelatiedag. Ook dit jaar vanaf de bijzondere en passende plek: de Floriade in Almere! ...
Lees meer
TRI trotse sponsor Skills Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2022

TRI trotse sponsor Skills Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2022

Afgelopen weekend werd de kwalificatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg gehouden in Arnhem. Bij IPC Groene Ruimte namen 8 teams van 2 MBO-studenten het ...
Lees meer
Online S-BB Praktijkopleiders cursus van start!

Online S-BB Praktijkopleiders cursus van start!

S-BB heeft voor alle TRI bedrijven op maat gemaakte cursussen ontwikkeld, om zo het leerbedrijf de best mogelijke begeleiding te kunnen laten geven aan de ...
Lees meer