Ruim 160 VMBO leerlingen van scholen uit o.a. Almelo, Enschede, Hardenberg, Maasland en Apeldoorn namen deel aan de groentour op De Groene Sector Vakbeurs.

 

Doel van deze tour was dan ook om leerlingen vroegtij dig kennis te laten maken met en enthousiast te maken voor het groene vak. Daarvoor hadden de deelnemers van het groene inspiratiepark de handen ineen geslagen en hun uiterste best gedaan om een interactief en interessant programma voor de leerlingen in elkaar te zetten.

Bij binnenkomst kreeg iedereen een mooie Husqvarna-cap en konden de leerlingen onder het genot van een drankje en een plak cake deelnemen aan diverse workshops. Zo konden ze;

  • Klimmen met een klimtuig (met dank aan Helicon en Natuurvol Tuinen)
  • Vliegen met drones, onder leiding van Johan Pakes, docent van Terranext
  • Werken met de totalstation door Oltman Aukema, ook docent van Terranext
  • Een lezing bijwonen van Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel), over inspirerende groenprojecten
  • Husqvarna gaf een demonstratie over machines van de toekomst
  • Krinkels liet de allereerste Waste Shark in actie zien. Met behulp van een video konden de leerlingen zien hoe de Waste Shark het afval in het water te lijf gaat.

 

En natuurlijk waren er op verschillende plaatsen in het inspiratiepark talentvolle hoveniers in opleiding te

bewonderen, die bezig waren met de beroepenwedstrijd.

Om te zorgen dat de leerlingen een goed beeld van de sector kregen was er een leuke puzzelvragenlijst gemaakt waarbij er ook nog een prijs gewonnen kon worden!

Tegen inlevering van deze lijst ontvingen de leerlingen tenslotte een goedgevulde goodiebag van TRI en de andere deelnemers op het inspiratie park.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde groentour die heeft plaats gevonden door het initiatief van TRI groei in groen en de Groene Sector Vakbeurs. Wij zijn momenteel aan het evalueren en alvast plannen aan het maken voor de volgende groentour!