Van leerling naar stagebegeleider bij TRI


Tom werkte vroeger als timmerman in de bouw. Toen hij verhuisde naar Zoetermeer besloot hij van carrière te veranderen. Hij koos voor de groene sector en startte 8 jaar geleden als leerling bij TRI. Inmiddels is hij 1e hovenier bij de gemeente Den Haag en stagebegeleider van Pim. Wij spraken zowel Tom als Pim over hoe zij TRI en de werkzaamheden binnen het mooie groenvak ervaren. Hieronder lees je meer…

Volwaardig hovenier en stagebegeleider


Stagebegeleider Tom: “Inmiddels werk ik voor de gemeente Den Haag en ben ik stagebegeleider, maar ik ben ooit begonnen als volwaardig hovenier bij een particulier. Dat zijn toch twee verschillende dingen. Wat wel belangrijk is dat ik ook bij de gemeente van iets lelijks iets moois kan maken. Door mijn meedenkende collega’s kunnen we mooie projecten opzetten. Doordat ik een BBL opleiding heb gedaan, is het werk wat ik er van verwacht had. Het begeleiden van een leerling zoals Pim maakt het werk zelfs nog beter. Nu ben ik de oudste in de groepsapp en noemen ze me papa Tom. Dat houdt me jong en zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer.”

Ervaring van de leerling


Leerling Pim: “Ik ben erg tevreden over Tom. Hij is een goede leraar en zorgt ervoor dat ik scherp ben. Soms zit hij achter mijn broek aan. Dat is precies wat ik nodig heb. Hij vraagt hoe ver ik ben met mijn opdrachten. Daarnaast geeft hij mij de kans om nieuwe dingen te leren op de werkvloer. Ook kan ik goed met hem samenwerken. De sfeer zit er ook goed in, wat het werk nog leuker maakt.”

“Ik ben zelf TRI leerling geweest,

daarom probeer ik Pim extra te motiveren.”

 

Ervaring van de stagebegeleider


Stagebegeleider Tom: “Vroeger als timmerman had ik een leermeester en zijn visie geef ik graag door aan leerlingen zoals Pim. Deze leermeester liet mij eerst zien wat ik moest doen en nodig had. Daarna liet hij het mij uitvoeren en vragen of ik kon uitleggen wat ik aan het doen was. Deze manier van werken is erg prettig en Pim ervaart dit gelukkig ook zo.

Doordat ik zelf ook TRI leerling ben geweest heb ik een goed beeld van de schoolopdrachten. Ik probeer Pim dan ook te motiveren om deze opdrachten te maken. Is er een gaaf project dan stel ik voor dat hij hiervan mooie foto’s maakt voor zijn verslag. Toch doe ik dit niet altijd. Ik vind het belangrijk dat Pim het inzicht heeft om zelf foto’s te maken. Dit was in het begin nog moeilijk, maar tegenwoordig gaat het heel goed. Sowieso ben ik erg tevreden met Pim en TRI.”

Obstakels als leerling


Stagebegeleider Tom: “Ik had andere obstakels als Pim. Ik had moeite met schoolopdrachten afronden op de werkvloer. Pim ervaart meer obstakels met de communicatie op school. Toen ik bij een bedrijf zat waar ik met veel moeite een praktijkopdracht kon uitvoeren hielp TRII mij hierbij. Uiteindelijk ging dat daardoor een stuk beter.”

Leerling bij TRI


Pim zit momenteel in zijn laatste jaar van de hoveniersopleiding niveau 2. Hij werkt bij de Gemeente Den Haag. Wil jij net als Pim een BBL- of BOL opleiding volgen? Meld je dan hier aan voor een leerwerktraject. Wil jij op de hoogte blijven van het nieuws of andere succesverhalen lezen? Volg ons dan op Instagram, Facebook of LinkedIn

leerling en stagebegeleider