In de regio Noord-Holland en Flevoland hebben we een nieuwe coördinator die we graag aan jullie voorstellen. Iris Gall, we spraken haar over haar nieuwe functie bij TRI!

 

Even voorstellen

“Ik woon zelf in Makkum (Friesland) en ben werkzaam vanuit het kantoor in Schagen. Na mijn studie HRM in Leeuwarden ben ik begonnen bij Herenbos, de uitvoerder van de TRI regio Noordwest. Samen met mijn collega Alonzo ga ik leerlingen begeleiden die een opleiding via TRI groei in groen volgen. Daarnaast hoop ik jongeren enthousiast te maken voor het werken in het groen.”

“Als coördinator ben je een aanspreekpunt voor zowel de school, als het leerbedrijf, als de leerling. Aangezien we aan het begin van het seizoen staan, heb ik vooral veel werving en selectie gedaan. Inmiddels is overal het schooljaar begonnen. Dit houdt in dat ik meer langs de bedrijven en scholen ga. Zo zie ik de leerlingen momenteel veel, omdat de contracten ondertekend moeten worden.”

“Ik vind het ook belangrijk dat de leerlingen weten dat ze bij mij terecht kunnen. Persoonlijk contact vind ik hierin van belang. Al is dat natuurlijk lastiger met corona. Als coördinator ben je toch een soort van vertrouwenspersoon voor de leerlingen. Daarnaast ben ik 22, veel van onze leerlingen zijn ook in de twintig. We zijn van dezelfde generatie. Dat communiceert in sommige gevallen misschien makkelijker.”

Toekomst

“ Ik hoop ook bij te kunnen dragen aan het verbeteren van het imago van de groensector. Het is zoveel meer dan schoffelen op een rotonde. Denk aan mooie parken, groene daken, biodiversiteit en bovendien levert het ook een positieve bijdrage aan het klimaat. Hopelijk staat er een nieuwe generatie van enthousiastelingen op met een groen hart!”