Lisanne, professioneel handbalster en coördinator

Lisanne (23) combineert haar baan als coördinator met topsport. Na haar studie commerciële economie aan de Johan Cruijff academie zocht zij een baan die goed te combineren is met haar speelschema’s. Je kunt haar wakker maken met een leuke reis, maar het beste kun je haar gewoon lekker laten slapen. Wat bijna niemand weet van Lisanne? Dat vind je in dit interview.

Waarom werken bij TRI

“Inmiddels ben ik een jaar en een maand werkzaam bij TRI. Dit houdt in dat ik nu elke fase van het leerjaar heb meegemaakt. Dat is fijn, want daardoor weet ik wat er komen gaat. Via Herenbos ben ik bij TRI gekomen. Ik zocht een baan die te combineren was met mijn speelschema. Van september tot mei speel ik eredivisie handbal in de zaal. In mei tot en met augustus ben ik keepster van het Nederlands beach-handbalteam. Doordat bijvoorbeeld het EK in de zomervakantie valt is dit heel goed te combineren. Gelukkig vind ik ook het werk leuk. Een echte win-winsituatie.”

Werkzaamheden

“Net als Hans vind ik het werken en in contact zijn met jongeren prettig. Maar het allerleukste vind ik de veelzijdigheid aan studenten binnen de TRI. Naast natuurlijk de jongeren die vanuit het VMBO doorstromen heb ik ook veel leerlingen die zijinstromer zijn. Dan zie je hoe al deze verschillenden mensen de opleiding anders beleven. Daarnaast vind ik het fijn om de scholen, bedrijven en leerlingen te bezoeken. Zien hoe het gaat met de leerling op de werkplek vind ik belangrijk. Het zijn voor mij vooral de afwisselende werkzaamheden die dit werk zo leuk maken.”

Plantenkennis

“Mijn plantenkennis loopt erg achter op die van mijn leerlingen. Groene vingers heb ik dan ook niet. Soms help ik mijn ouders in de tuin, maar dat is dan meer een verplichting dan dat ik het leuk vind. Ik heb nog geen eigen huis, dus ook daarin geen ervaring. Daarnaast ben ik er ook niet heel goed in. Wel houd ik van bloemen op tafel. Rozen of tulpen. Mijn favoriete bloem is ook de Tulp. Ik woon in de bollenstreek en word toch altijd blij als ik door de tulpenvelden rijd.”

Meer Lisanne?

Afgelopen zomer won Lisanne zilver op het EK beach-handbal in Portugal. Door haar sportcarrière is er veel over Lisanne online te vinden. Wanneer ik haar vraag naar iets wat bijna niemand van haar weet zegt ze lachend: “Ik heb een eigen Duitstalige Wikipedia pagina die iemand heeft aangemaakt, met veel informatie die klopt.”

Meet en greet

Woon jij in de regio Noord-Holland, Flevoland of Utrecht en heb je interesse in een BBL- of BOL-opleiding richting het groen? Neem dan contact op met Lisanne via 0224 29 01 90 of mail naar noordwest@trigroeiingroen.nl. Meer weten over TRI? Je vindt het hier. Op de hoogte blijven van de avonturen van Lisanne en alle andere collega’s en leerlingen volg ons dan op InstagramFacebook of LinkedIn.

 

Lisanne Bakker

Noord-Holland, Flevoland of Utrecht

noordwest@trigroeiingroen.nl0224 29 01 90