Op de voorlopig alweer laatste dag van onze Groen is nu-tour op dinsdag 16 april mocht TRI samen met Weverling Groenproviders 38 leerlingen ontvangen van het Driestarcollege uit Leiden. De leerlingen konden deze ochtend vrijblijvend kennismaken met diverse aspecten van het groen.

De huidige directeur van Weverling, Menno, begon de ochtend met een korte presentatie over wat Weverling Groenproviders allemaal doet, daarnaast kwam vooral ook de diversiteit in de sector aan bod. Zo konden de leerlingen zien wat er allemaal mogelijk is in de groensector.

Na de presentatie kregen de leerlingen de kans om vragen te stellen gevolgd door een rondleiding over het bedrijfsterrein. Zo werd er gekeken in de loods waar alle machines worden opgeslagen. Een enthousiaste medewerker van Weverling liet een uit elkaar gehaalde bosmaaier zien, en de leerlingen konden voelen wat het verschil is tussen een ouder model gereedschap of een nieuwere elektrische variant. Niet alleen is de elektrische beter voor mens en milieu maar hij bleek ook nog een stuk lichter en handzamer te zijn!

Buiten op het terrein konden de leerlingen kijken naar een installatie met zonnepanelen en een sedum dakbedekking. Ook diverse machines kwamen aan bod, en de leerlingen waagden een poging om een boom op te tillen. Die was toch iets zwaarder dan ze dachten.

Aan het eind kregen de leerlingen nog een goodiebag mee en hebben ze een project bezocht waar medewerkers van Weverling aan de slag waren.

We willen het Driestarcollege hartelijk bedanken voor dit leuke bezoek met deze groep enthousiaste leerlingen. Ook Weverling Groenproviders willen we bedanken voor het mogelijk maken van deze ochtend.

Wil jij ook met jouw klas zien wat je allemaal kan doen in het groen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.