Leerling coördinator Hans, helpt hoveniers verder

Onze coördinatoren zijn de drijvende krachten achter TRI groei in groen. De hoogste tijd om ze eens persoonlijk voor te stellen. Hans, beter bekend als Hans, helpt hoveniers verder bijt het spreekwoordelijke spits af. Wil je bijvoorbeeld weten waar je Hans voor wakker kan maken? Je leest het hier.

Van zorg naar coördinator

Hans is 29 en woont in Ouddorp en werkt als werkbegeleider op een jeugdgroep wanneer Jeroen hem een bericht stuurt. “Ik zie dat jij met jongeren werkt en wij zoeken nog een regiocoördinator. Zou je het tof vinden om een bak koffie te komen drinken. Die koffie die kwam er en het bleek een match. In maart is Hans gestart en hij heeft het naar zijn zin. “Ik leer veel nieuwe dingen en dat is leuk dat je jezelf in deze functie kan ontwikkelen.”

Waarom TRI

Werken met jongeren is wel iets waar Hans zijn hart ligt. “Wanneer jongeren hulpvragen hebben dan help ik ze daar graag mee. Vroeger wanneer ze vastliepen met hun gedrag. Nu bij tri wanneer ze het bijvoorbeeld lastig vinden om naar school te gaan of wanneer ze het spannend vinden om een sollicitatiegesprek te hebben en om naar het bedrijf toe te gaan.”

Werkzaamheden coördinator

“Het leukste van mijn vak? Wanneer ik ongemerkt langs een kandidaat rijdt en dat hij/zij dan lekker bezig is in het groen. Dat ze daarna tijdens het gesprek vertellen wat ze allemaal niet geleerd hebben en wat ze inmiddels allemaal al kunnen. Soms komen jongeren binnen die niet zo goed weten wat ze willen. Het is dan mooi dat ze dan door mijn ondersteuning groeien in het vak.”

Werken in het groen

“Wat werken in het groen leuk maakt is natuurlijk lekker bezig zijn in de buitenlucht. Maar ook dat het vak zo divers is. Er zijn heel veel wisselende werkzaamheden. Daarnaast is het belangrijk dat je bijvoorbeeld niet weken wordt ingezet om alleen te snoeien. Door de combinatie van school en werk, de diverse opdrachten die je moet doen is geen dag hetzelfde. Mocht dit niet zo zijn dan zijn wij er om de leerlingen hierin te ondersteunen. Wat we niet willen is leerlingen op korte termijn verliezen. Door ze zo breed mogelijk op te leiden, ook een kracht van TRI proberen we het zo aantrekkelijk mogelijk te maken.”

‘Groene vingers’

“Op dit moment heb ik nog geen echte groene vingers. Wel hebben we onlangs een huis gekocht met een hele groene tuin. De ambitie is om dit zo te houden. Gelukkig zit ik wat dat betreft goed. Genoeg professionals om me heen. Ik hoop dan ook dat ik de komende tijd heel wat groene kennis op ga doen die ik thuis in de praktijk kan brengen.” Als ik een favoriete boom, struik, plant of bloem moet noemen… dan maar een Esdoorn want ik heb op een afdeling gewerkt die zo heette. Hier heb ik een leuke tijd gehad.”

Meet en greet

Woon jij in de regio Zeeland of Zuid-Holland-Zuid en heb je interesse in een BBL- of BOL-opleiding richting het groen? Neem dan contact op met Hans via 06-45349528 of mail naar zuid@trigroeiingroen.nl. Meer weten over TRI? Je vindt het hier. Op de hoogte blijven van de avonturen van Hans en alle andere collega’s en leerlingen volg ons dan op Instagram, Facebook of LinkedIn.

En ten slotte…. Hans kun je wakker maken voor goede sushi van bijvoorbeeld Bästa. Waren we deze teaser bijna vergeten.

Hans Phylipsen

Zeeland en Zuid-Holland

zuid@trigroeiingroen.nl06 45 34 95 28