Judith coördinator met groene vingers

Judith woont samen met haar man, drie dochters en een gezellige beestenboel, lees 2 hanen, 3 kippen en een hond, in de kop van Drenthe. Ze houdt van eten en borrelen met vrienden, familie en buren. Wat bijna niemand van haar weet? Ze heeft een zelfbenoemde kringloopwinkel verslaving. Wij vroegen haar het spreekwoordelijke hemd van het lijf over werken bij TRI, haar eigen groene vingers en haar beste karaktereigenschap. Je leest het hier!

Starten bij TRI als coördinator

“Zes jaar geleden werd ik benaderd door Jan Ubels, de directeur-eigenaar van Bartelds Hoveniers. Er ging een coördinator weg bij TRI en door mijn ervaring als opleidingsadviseur bij TerraNext (verkoop van opleidingen en cursussen zoals kettingzaag en bosmaaien) en mijn groene netwerk paste ik, volgens Jan Ubels, goed in het profiel. Op dat moment was ik niet werkzaam, dus pakte ik deze kans aan.”

‘Groene vingers’

Ik heb wel een beetje groene vingers, al zeg ik het zelf. Het is heerlijk om na werktijd met groen bezig te zijn. In de winter zit ik vaak met mijn handen in de aarde. Ik zaai dan zaden van verschillende bloemen in mijn koude kas, en verpot ze net zolang, tot dat ik in de zomer een kas vol bloemen heb. Deze plant ik vervolgens later weer in mijn tuin. Zo heb ik de hele zomer eigen bloemen op de vaas of geef ik ze weg aan familie en vrienden. We hebben onlangs wat extra grond gekocht dus ook hierin zie ik veel mogelijkheden. Misschien dat ik zelfs wel een kraampje aan de weg zet wanneer het echt te veel wordt.”

 Bomen

“Mijn favoriete boom is de treurwilg. Dat had ik als kind al. Ik vind het een prachtig beeld, zo’n grote sierlijke boom aan de rand van het water. Een leuke bijkomstigheid is dat de boom een belangrijke ecologische functie heeft om dat hij aan zoveel insecten en vogels een goed onderkomen biedt.”

 Leukste van mijn baan

“Het leukste van mijn baan vind ik alles aan elkaar knopen. De juiste persoon voor het juiste bedrijf vinden en andersom. Soms klikt het niet. Dan past een student niet binnen de bedrijfscultuur terwijl ik wel in die student geloof dat hij het kan. Met veel enthousiasme zoek ik dan een ander soort leerwerkbedrijf die vervolgens “wegloopt” met dezelfde student. Het is super om te zien dat het daarna toch werkt en hoe iemand dan op die nieuwe werkplek groeit.”

Beste karaktereigenschap

“Op jouw vraag wat is je beste karaktereigenschap? Dat is denk ik wel mijn enthousiasme, enthousiasme om bedrijven te kunnen overtuigen dat dit toch echt de juiste student voor hen is. Verder ben ik ook heel enthousiast over de branche an sich. De groen branche is een fantastische branche om in te mogen werken vanwege de bevlogen, hardwerkende ondernemers en medewerkers, medewerkers die onder alle weersomstandigheden de wereld elke dag een beetje mooier en groener maken! “

Meet en greet

Woon jij in de regio Noord (Friesland, Groningen of Drenthe) en heb je interesse in een BBL- of BOL-opleiding richting het groen? Neem dan contact op met Judith via 06 10 03 28 26 of mail naar judith@trigroeiingroen.nl. Meer weten over TRI? Je vindt het hier. Op de hoogte blijven van de avonturen van Judith en alle andere collega’s en leerlingen volg ons dan op InstagramFacebook of LinkedIn.

 

Judith van der Schoot

Friesland, Groningen en Drenthe

judith@trigroeiingroen.nl06 10 03 28 26