Mijn naam is Jeroen Rokers en ik volg via TRI Groei in Groen de hoveniersopleiding niveau 2 bij Helicon Nijmegen. Afgelopen voorjaar heb ik gekozen om mezelf op 22 jarige leeftijd om te scholen vanuit de horeca naar de groensector. Van jongs af aan heb ik al interesse in het groen, maar door samenloop van omstandigheden is het er nooit van gekomen om als hovenier te werken.

 

Jeroen op zijn grasmaaier

Hoe ben je op het idee gekomen in het groen te gaan werken?

Met veel plezier heb ik jarenlang in de horeca gewerkt. Maar de werktijden, het werken in weekenden en op feestdagen hebben me aan het denken gezet of ik dit wel de rest van mijn leven wil blijven doen. Ik ben absoluut niet vies van hard werken, maar het had een negatieve impact op mijn privéleven.

Mijn leven had een totaal ander ritme dan dat van mijn vriendin, vrienden en familie. Omdat ik hier vanaf wilde ben ik gaan zoeken naar andere toekomstmogelijkheden.

Elke dag binnen werken in combinatie met een verschillend dagritme van vriendin, vrienden en familie hebben gezorgd dat ik bewust heb gezocht naar toekomstmogelijkheden waar ik gelukkig van wordt. Ik kwam al snel uit bij buiten werken in het groen.

 

En… hoe bevalt het?

Al snel is gebleken dat ik een juiste keuze heb gemaakt! Op school gaat het tot op heden erg goed. Elke keer leer ik nieuwe dingen bij die ik bij Van Raaij Groenvoorziening uit Boven-Leeuwen in de praktijk kan brengen. Ook bij Van Raaij heb ik het goed naar mijn zin. Met een grote groep collega’s wordt er buiten hard gewerkt om projecten af te ronden. Er wordt niet minder hard gewerkt dan in de horeca, maar het werken in het groen voelt voor mij minder stressvol aan. In mijn rol ben ik vooral fysiek bezig en kom ik minder in aanraking met stressvolle situaties.

 

Door het werken als hovenier zit ik veel beter in mijn vel!
En niet geheel onbelangrijk, mijn vriendin, vrienden en familie zie ik veel vaker! Waar ik voorheen verjaardagen moest afzeggen door mijn werk, hoef ik nu geen feestje meer te missen. Ik zit een stuk beter in mijn vel en dat is ook letterlijk verteld door mijn vriendin en vrienden. Al met al heb ik nog geen dag spijt gehad van mijn keuze om hovenier te worden!

 

Welke rol heeft TRI gespeeld bij het omscholen naar hovenier?

TRI heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vinden van een juiste opleiding en een prettige werkgever. Met een persoonlijk aanspreekpunt vanuit TRI krijg ik coaching waar dat nodig is. Ik kijk uit naar de extra cursussen die komende winterperiode op het programma staan. Via TRI wil ik na het afronden van niveau 2 doorleren tot BBL niveau 3. Zo kan ik mezelf blijven ontwikkelen tot de vakbekwaam hovenier die ik wil worden!

TRI wenst Jeroen veel succes met zijn opleiding en werk.