Het groen is populairder dan de meeste mensen denken!

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de jongeren open staat voor het groen, toch kampt het groene vakgebied met een tekort aan mensen.  Hoe komt dit en hoe zorgen we ervoor dat meer jongeren kiezen voor een opleiding en carrière in het groen?

Groen bedrijven en het groene onderwijs hebben te kampen met een imago probleem.  De mogelijkheden binnen het groen zijn immens, maar dat is vaak niet bekend bij het grote publiek. En daar ligt precies het pijnpunt blijkt uit onderzoek van Groenpact. Daarin concluderen zei dat slechts 5% van de jongeren uiteindelijk kiest voor een opleiding in het groen.

De reden hiervoor is dat jongeren geen goed beeld hebben of krijgen van de mogelijkheden binnen de groene opleidingen en het groene vakgebied. Leerlingen blijven vaak achter met vragen als:
‘hoe zien de vakken er uit?’, ‘welke vervolgopleidingen zijn er?’ en ‘welke carrière mogelijkheden zijn er na de opleiding?’. Belangrijke vragen waar jongeren zo jong mogelijk antwoord op moeten krijgen.

TRI groei in groen werkt samen met bedrijfsleven en onderwijs om middelbare scholieren te introduceren in het groene vakgebied. Zo worden er excursies georganiseerd om hen kennis te laten maken met de verschillende aspecten van het vak. Zo laten we ze zien hoe je het groen onderhoud, hoe je moet straten, met welke machines je te maken krijgt, maar ook hoe een ontwerp tot stand komt en hoe je de nieuwste innovaties kunt gebruiken in het groen. Zo hopen we de leerlingen te laten zien dat er meer mogelijk is dan ze vaak denken.

TRI ondersteunt initiatieven die bijdragen aan het promoten van het groene vakgebied en het groene onderwijs. Heb jij ideeën of suggesties voor een samenwerking, neem dan zeker contact op!

* Bron: www.groenpact.nl