TRI is vaak aanwezig op open dagen van groene opleidingen. Dat is ook hoe we in contact zijn gekomen met Henk. Henk was samen met zijn vader afgekomen op een informatieavond van Lentiz in Middelharnis.

Maar Henk bleek al goed geïnformeerd te zijn over ons. Zijn neef Arie werkte op dat moment al 2 jaar via TRI, naar volle tevredenheid. Hij had Henk aangeraden om hetzelfde te gaan doen.

Waarom heb je voor TRI gekozen?

Ik heb gekozen voor TRI vanwege de extra cursussen en het gemak van een grote organisatie. Omdat veel hoveniersbedrijven lid zijn van de stichting kan ik gemakkelijk bij meerdere bedrijven werken tijdens mijn opleiding om zo erachter te komen wat ik het leukst vind om te doen. Momenteel werk ik bij Geweun Buuten in Dirksland. Het is een kleine organisatie waar ik veel verschillende werkzaamheden kan leren.

 

Henk: Ik heb het ontzettend naar m’n zin bij Geweun Buuten, ik krijg de kans om te leren en om te leren van je fouten. Ook vind ik het zelf fijn dat we op het bedrijf met z’n tweeën zijn, hierdoor heb ik echt een hechte band met de eigenaar Martinus.

 

De kapschuur in Herkingen

In februari heeft Henk meerdere certificaten behaald. Veilig werken met de Bosmaaier, het certificaat Veilig werken met de Motorkettingzaag en zijn VCA-Basis heeft hij al behaald binnen 6 maanden na zijn eerste schooldag.

In de laatste periode van zijn VMBO-opleiding is Henk al gaan werken in de groensector door het voortraject dat we kunnen bieden voordat de opleiding begint. Henk heeft al veel mooie dingen mogen maken. Het mooiste project tot nu toe vindt hij het maken van een kapschuur in Herkingen. Dit toont ook gelijk aan hoe breed de groensector is. Je bent dagelijks bezig met verschillende werkzaamheden waardoor je altijd plezier kan halen uit je werk. Je creëert de mooiste omgevingen met de kennis die je opdoet op school en in de praktijk. Voor Henk een heel belangrijk onderdeel van het werk!

 

Henk: Ik vind het werken in het groen gaaf omdat je elk jaar ziet hoe planten zich ontwikkelen, en als je ze op de juiste manier onderhoudt, dan zie je uiteindelijk ook het resultaat. Ook de aanleg is supergaaf, je komt in een tuin die leeg is, of waar alles uit moet, en dan is het prachtig als je ziet hoe het project zich vordert en het eindresultaat in zicht is! 

 

We zijn benieuwd hoe Henk zijn tweede jaar in de groensector gaat ervaren, maar met zoveel enthousiasme weten we zeker het goed gaat komen!