Al jaren werken wij samen met Weverling Groenproviders. Een mooi bedrijf waar al diverse TRI leerlingen werkervaring hebben opgedaan. Veel van deze leerlingen hebben na  of zelfs tijdens het werk een (vast) contract aangeboden gekregen. Een mooi moment om eens in gesprek te gaan met eigenaar Menno.

 

  • Wil je wat over jullie bedrijf vertellen?

Als familiebedrijf dragen wij, als Weverling Groenproviders, al bijna 80 jaar bij aan het mooier en groener maken van de leefomgeving. Met een breed pakket aan dienstverlening bedienen wij diverse klantgroepen in de regio’s Den Haag, Delft, Westland en Rotterdam.

Het groen is een leuk en boeiend vakgebied, dat gelukkig de laatste jaren steeds belangrijk wordt. Groen biedt namelijk oplossingen tegen bijvoorbeeld klimaatsveranderingen en is constant aan het ontwikkelen. We werken tegenwoordig zelfs veel met tablets en drones op de werkplek.

Het is erg belangrijk dat er leerlingen blijven instromen in dit vakgebied. Ze zijn namelijk nu én in de toekomst hard nodig. Wij bieden talent graag een plek binnen ons bedrijf om zo bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de leerlingen in het groen.

 

  • Wat is belangrijk in het opleiden van toekomstige hoveniers?

Naast het feit dat wij praktijkopleider zijn, zijn wij als bedrijf ook verbonden aan diverse samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld met scholen en natuurlijk TRI. Dit vinden wij een belangrijke, omdat scholen én bedrijven de basis leggen voor een toekomstig hovenier. Je hebt elkaar nodig en versterkt elkaar.

Daarnaast is het van belang dat een leerling veel verschillende soorten werkzaamheden doet en ziet. Een leerling is in ontwikkeling en moet diverse stappen kunnen doorlopen en kennis kunnen op doen om beter te worden. En daarbij geldt; hoe korter de lijnen tussen scholen en bedrijven, hoe beter toekomstige hoveniers kunnen worden opgeleid om uit te groeien tot een volwaardig vakman/vrouw.

Daarnaast zijn wij ook voorstander van voorlichten op scholen. Hier kunnen wij vertellen over het belang van het vak en aanhoren wat de gedachtes zijn van aanstormend talent. Ook proberen wij zo school inzicht te geven wat er van de toekomstige vaklieden wordt verwacht vanuit het bedrijfsleven.

 

  • Hoe bevalt de samenwerking met TRI leerlingen?

Wij werken al jaren samen met TRI en ikzelf maak ook onderdeel uit van het regionale bestuur van TRI Noordwest. TRI is voor ons bedrijf van groot belang om leerlingen optimaal te kunnen begeleiden, op te leiden en voor te bereiden op het werken in het groen.

TRI is vaak de bindende factor gebleken  tussen leerlingen, scholen en bedrijven. Wij hebben inmiddels de ervaring dat bij TRI de leerlingen op de juiste manier worden begeleid en ingezet. De samenwerking bevalt al jaren erg goed! Het is ook niet voor niets dat TRI leerlingen over het algemeen na (of soms tijdens) hun opleiding bij ons doorstromen naar een (vast) contract. Dankzij TRI bouwen ze een mooi CV op met extra cursussen die altijd goed van pas komen in het bedrijfsleven.

 

  • Wat willen jullie de volgende generatie hoveniers meegeven?

Jullie zijn de toekomst van deze aardbol, het goede voorbeeld voor alle andere mensen. Wees trots op je vak, wat je doet en wat je maakt. Groen is goed, groen is nodig. Probeer zoveel mogelijk ervaring op te doen en wees nieuwsgierig. Stel vragen, lees waar de behoeftes liggen in de groene wereld en maak jezelf een specialist. Men roept om je, dus pak je kans!