Donderdag 21 maart hebben drie TRI bedrijven in totaal 115 VMBO leerlingen mogen ontvangen van het VMBO  wellantcollege Gouda. Binder Groenprojecten (Poortugaal), Van der Tol (Berkel een Rodenrijs) en de Groengroep (Boskoop) kregen de kans om het groene vak te promoten aan potentiële hoveniersleerlingen.

Een mooie kans om de nieuwe generatie enthousiast te maken met al het moois wat het groene vakgebied te bieden heeft! De leerlingen hebben een indruk kunnen opdoen van de hovenierssector en gezien dat dit erg divers is. En dat er ook aandacht besteed wordt aan duurzaamheid en nieuwe ontwikkelingen.

 

Wat gebeurt er nu eigenlijk achter de schermen? Met wat voor werkzaamheden heb je te maken als hovenier? Welke projecten worden gerealiseerd? En wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Allemaal vragen die op deze ochtend beantwoord zijn.

Na een korte bedrijfspresentatie werden de groepen gesplitst. Een rondleiding over het bedrijfsterrein werd afgewisseld met een leuke activiteit. Zo konden de leerlingen bij Binder Groenprojecten een mini-daktuin maken en deze vervolgens mee naar huis nemen. Bij van der Tol werden de leerlingen meegenomen naar het project Tuin van Floddertje; een grote natuurspeeltuin! Groengroep heeft de leerlingen geïntroduceerd in de veelzijdigheid van de particuliere sector en een impressie gegeven van ontwerp, aanleg – en onderhoudsprojecten.

Het is een leuke en leerzame ochtend geweest, zowel voor leerling als docent. Een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Ben je als bedrijf geïnteresseerd om ook een keer VMBO leerlingen te ontvangen? Laat het ons weten!