TRI sponsort Skills Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

 

Afgelopen weekend werd de kwalificatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg gehouden in Arnhem. Bij IPC Groene Ruimte namen 8 teams van 2 MBO-studenten het tegen elkaar op in de strijd om een finaleticket. Uiteindelijke zouden er 4 teams doorgaan naar de finale, dus het beloofde een spannend weekend te worden.

Bij TRI vinden wij het erg belangrijk de jeugd te enthousiasmeren voor het groen, en hoe kan dat beter dan door ze aan te moedigen bij de deze wedstrijden! We zijn namelijk trotse sponsor van dit mooie evenement!

Ontwerper Hans Bouwens had een mooie eigentijdse tuin bedacht. Er was veel aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit. De studenten maakten constructies met inlands hout, zoals eiken en kastanje. ‘Best even wennen’ vond een deelnemer die voor een sokkel eiken balken van 25 x 25 cm haaks moest doorzagen. Dat gold ook voor de open bestrating met gras en split waarmee de ontwerper een natuurlijke overgang creĆ«erde tussen beplanting en bestrating. De deelnemers moesten zelf een beplantingsplan maken dat showtuinwaardig was.

Vier teams zijn door naar de finale, die in de eerste maanden van 2022 wordt gehouden. Het gaat in willekeurige volgorde om Aeres Velp, Yuverta Houten, Zone.college Doetinchem en Yuverta Nijmegen. De teams die doorgaan krijgen de komende maanden trainingsopdrachten vanuit VHG. Zo gaan ze hopelijk met een nog hoger niveau de finale in. De nationale kampioenen die dan bekend worden, maken kans deel te nemen aan WorldSkills 2022 in Shanghai.