TRI Floriade Studentendag 2022: een groot succes!

Donderdag 22 september bezochten de (nieuwe) studenten van TRI Groei in Groen de Floriade Expo 2022 in Almere. Voor zo’n 70 studenten uit de regio Zuid-Nederland was een mooi programma georganiseerd om hen de beleving van dit unieke evenement mee te geven.

Van Limburg tot Zeeuws-Vlaanderen, de studenten zijn vanuit heel Zuid-Nederland richting Almere gekomen. Sommigen zijn bij elkaar ingestapt en zijn vanuit het zuiden samen gereden, andere zijn zelfstandig met het openbaar vervoer naar de Floriade afgereisd. Na veel fileproblemen op de snelwegen en uitgevallen (én overvolle!) treinen hadden velen vertraging opgelopen waardoor de algemene opening van deze dag iets was ingekort. De organisatie heeft in de voorbereidingen uiteraard een stukje vertraging ingecalculeerd, maar met deze oponthoud was van tevoren geen rekening gehouden.

Wat je ook niet kunt plannen, dat is het Nederlandse klimaat. Gelukkig werden we getrakteerd op een prachtige zonnige dag! Optimaal voor een bezoek aan de Floriade. Met bijna 20 graden in de middag en de gehele dag zon, kon het bijna niet beter. De uitgedeelde groene TRI-zonnebrillen kwamen dan ook goed tot hun recht!

Het programma

Rond 10:45 was daar dan de kickoff op de TRI Kavel (Green Island – Kavel 40). De groep is hier verdeeld en begeleid naar de verschillende workshops die rondom de TRI Kavel hebben plaatsgevonden. De leerlingen konden zich aanmelden voor de volgende leerzame workshops:

Eén van de studenten noemt de naam ‘Green Island’ voor de kavel zeer toepasselijk: ‘’De beplanting staat er mooi bij en eenmaal op de kavel heb je niet meer het idee dat je op een ‘groot evenemententerrein’ loopt.’’ –  Tsja, wat groen wel niet kan doen!
Bij de realisatie van de kavel spelen de kennisdomeinen groen, gezondheid, voeding en energie een belangrijke rol. Locatie 40 draait in zijn geheel om voedsel en groen in de stad in 2050. Bijvoorbeeld met verticaal tuinieren, urban farming en gezond bodemleven. En overal waar je kijkt, zie je duurzame materialen, slimme energievoorziening en high tech innovaties in het groen.

Na deze workshops konden de studenten de lunch ophalen en waren zij de gehele middag vrij om zelfstandig het Floriade terrein te verkennen. Van arboretum tot winkels, van kabelbaan en inspirerende tuinen tot horeca, elke student heeft zijn eigen route kunnen lopen.
Vanaf 15:00 uur waren studenten weer welkom op de TRI Kavel om gezamenlijk de dag af te sluiten met een gezellige borrel. Met een drankje in de zon, muziek op de achtergrond, gezellige studenten bij elkaar en de bitterballen van Fred, was het genieten!
Al met al kijkt de organisatie van de TRI Floriade Studentendag 2022 terug op een gezellige en succesvolle dag.

Bekijk hier de foto’s:

Waarom zo uniek & gaaf?

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Tijdens Floriade laat de Nederlandse tuinbouw samen met nationale en internationale deelnemers groene oplossingen zien die onze steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken.

Onder het thema Growing Green Cities presenteert Floriade creatieve, groene en duurzame oplossingen die nodig zijn om dit waar te maken. Een thema belangrijker dan ooit. In 2050 zal maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad wonen, op slechts 2% van het totale aardoppervlak. Op Floriade Expo 2022 is van alles te beleven. De tuinen en paviljoens bieden volop inspiratie voor bezoekers. Er zijn verschillende winkels en uitstekende horeca-faciliteiten. Een rit in de kabelbaan boven het terrein en het programma vol dans theater en muziek maken de beleving compleet. Op en direct naast het Floriadepark zijn bovendien diverse locaties voor het organiseren van zakelijke bijeenkomsten, voor grote én kleine groepen.

Wil jij ook de Floriade bezoeken? Let op: dit kan nog t/m 9 oktober 2022.
Kijk voor meer informatie op: https://floriade.com/nl/