Zie hier oud TRI-student Nico in beeld als abseilende hovenier. Als Flying Gardener bij Du Pré onderhoudt hij de planten en bomen van de groene Trudo Toren op Strijp-S in Eindhoven. Een droomjob voor Nico waar zijn passie voor Sportklimmen en interesse in groen samen komen!

In 2018 hebben wij Nico ontmoet tijdens de diploma-uitreiking van zijn tweelingbroer Robert. Zijdelings kreeg Nico veel mee over het BBL-traject van Robert en de werkzaamheden die hij bij leerbedrijf Du Pré mocht doen. Heel misschien had Nico toch ook wel interesse in de hoveniersopleiding. Na een kort praatje was hij er al snel uit dat hij het werken als hovenier gewoon eens moet doen en ervaren. En zo geschiedde.

Ruim drie jaar later hangt Nico dan daadwerkelijk aan een lijn het verticaal groen van de Trudo Toren te onderhouden. Na het afronden van de opleiding tot vakbekwaam hovenier en de cursus industrieel klimmen, behoort Nico nu tot de groep ‘Flying Gardeners’ van Du Pré. Dit team zorgt samen voor het onderhoud van de 135 bomen en ruim 10.000 heesters en vaste planten die op deze bijzondere woontoren zijn geplaatst. Daarvoor zijn zo’n 240 haken aan de Trudo Toren gehangen, waar de hoveniers zich aan kunnen zekeren.

   

Wat Nico het mooiste vindt?

 “Het uitzicht over de stad Eindhoven bij een opkomende zon als ik bij aanvang van de werkdag bovenin de Trudo Toren hang.‘’

Lees het hele artikel dat hierover verschenen is via het Eindhovens Dagblad hier.