TRI leerling Kayleigh ziet graag meer vrouwen in de groenvoorziening


Kayleigh is in 2019 via TRI groei in groen begonnen met de hoveniers opleiding. Zij heeft dit schooljaar haar diploma behaald. 
Of ze nog verder wil leren weet zij nog niet. Komend jaar blijft ze in ieder geval bij TRI bedrijf Hoek Groen werken en wie weet gaat ze volgend jaar weer de schoolbanken in 

Waarom heb je gekozen voor werken in het groen?
“Ik vond het lastig om een opleiding te kiezen. Waar was ik goed in en waar is voldoende werk in te vinden? Via mijn middelbare school heb ik ervaring op kunnen doen door middel van stages.  Dit vond ik er leuk om te doen.
Mijn vader werkt ook in het groen en kon mij hierover ook veel vertellen. Na mijn middelbare school ben ik op het Wellant college, wat nu als Yuverta bekend is, begonnen aan de BOL-opleiding tot hovenier. 
Recent ben ik hiervoor geslaagd en kan ik bij Hoek Groen blijven.”

Wat voor werk voer je op dit moment uit in het groen?
“Ik ben assistent servicemedewerker in het groen. Met een team lopen we meldingen na die bewoners in een wijk hebben gemeld bij Hoek Groen.  Je kunt hierbij denken aan laag hangende takken, scheve stoeptegels of overgroeiend onkruid.
Wij lossen deze meldingen op.”

Wat zou je willen zeggen tegen andere vrouwen die in het groen willen werken?
“Wees je zelf en ga doen wat je leuk vindt! Er wordt vaak gedacht dat vrouwen dit werk niet aan kunnen, maar dat is absoluut niet zo. Daarnaast is het ontzettend  lekker om lekker buiten te werken. Je werkt met meerdere collega’s in een team en ziet altijd direct resultaat van je werk. Tenslotte is het werken in het groen heel afwisselend. Geen dag is hetzelfde!”