Maak kennis met: Jessica Cok, TRI leerling

Jessica is in september 2017 begonnen met de opleiding tot Hovenier. Wij vroegen haar naar haar ervaring tot nu toe!

Bij welk bedrijf doe je leerervaring op en sinds wanneer?

In september ben ik als leerling hovenier bij Visser Tuinen begonnen. Dat is een hoveniersbedrijf in Leimuiden dat aanleg en onderhoud doet in particuliere tuinen en bij bedrijven. In de zomer had ik ervaring opgedaan bij een ander bedrijf in de buitenruimte. Het kleinschalig werken in particuliere tuinen spreekt me meer aan.

Waarom wil je hovenier worden?

Ik ben dit gaan doen omdat ik van de natuur hou en graag buiten ben. Het werken in het onderwijs gaf me te veel stress en te weinig energie. Ik hou van aanpakken en ben resultaatgericht. Het werken in de tuin geeft me voldoening. Ik krijg energie van de planten en voldoening van het gericht bezig zijn om een tuin te onderhouden en op te knappen. Het spreekt me ook aan omdat ik op een creatieve manier bezig kan zijn.

Wat vind je zo leuk aan in het groen werken?

In de herfst ben ik begonnen, dus ik heb veel geleerd over het snoeien van planten met snoeischaar en heggenschaar. Dat vind ik leuk om te doen. In de winter leer ik nieuwe dingen zoals renovatie, straat ophalen en schutting repareren. Het is een afwisselend beroep. Daarnaast vind ik het leuk te leren over de eigenschappen van planten, hoe je een tuin inricht en onderhoudt. Op de opleiding leer ik over het ontwerpen van tuinen, plantenkennis en ecologisch groenbeheer. Het idee spreekt me aan dat je als hovenier ook iets voor het klimaat en milieu kan betekenen. We krijgen op de opleiding opdrachten om tuinen te ontwerpen, dat ik vind ik leuk om te doen.

 Wat wil je na jouw opleiding doen?

Na mijn studie wil ik graag in het onderhoud blijven werken, het ontwerpen van tuinen en adviseren van klanten zou ik ook leuk vinden. Hopelijk kan ik een bijdrage leveren aan een groenere omgeving die goed is voor het milieu en de mens.