Vaak zijn we aanwezig op de open dagen van de scholen met een groene opleiding. Zo ook in de winter van 2019 waar we voor het eerst kennis hebben gemaakt met Henk. Samen met zijn vader was hij afgekomen op de informatieavond van Lentiz Middelharnis en hebben we hem kunnen informeren over TRI Groei in Groen.

Maar Henk bleek al goed geïnformeerd te zijn over ons. Zijn neef Arie werkte op dat moment al 2 jaar via TRI naar volle tevredenheid. Hij had Henk aangeraden om te hetzelfde te gaan doen.

Uiteindelijk geeft Henk aan dat hij voor TRI heeft gekozen voor de extra cursussen en het gemak van de grote organisatie. Omdat veel hoveniersbedrijven lid zijn van de stichting kan hij gemakkelijk bij meerdere bedrijven werken tijdens zijn opleiding om zo erachter te komen wat hij het leukst vindt om te doen. Momenteel werkt hij bij Geweun Buuten in Dirksland. Het is een kleine organisatie waar hij veel verschillende werkzaamheden kan leren.

 

Henk: Ik heb het ontzettend naar m’n zin bij Geweun Buuten, ik krijg de kans om te leren en ook om te leren van je fouten. Ook vind ik het zelf fijn dat we op het bedrijf met z’n tweeën zijn, hierdoor heb ik echt een hechte band met de eigenaar Martinus.

Het hoogtepunt van Henk; de kapschuur

In februari heeft Henk meerdere certificaten behaald. Veilig werken met de Bosmaaier, Veilig werken met de Motorkettingzaag en zijn VCA-Basis heeft hij al behaald binnen 6 maanden na zijn eerste schooldag.

In de laatste periode van zijn VMBO-opleiding is Henk al gaan werken in de groensector middels het voortraject dat we kunnen bieden voordat zijn opleiding begint. Hij werkt nu dus 1 jaar in de groensector en heeft al veel mooie dingen mogen maken. Maar het mooiste project tot nu toe vindt hij het maken van een kapschuur in Herkingen. Dit toont ook gelijk aan hoe breed de groensector is. Je bent dagelijks bezig met verschillende werkzaamheden waardoor je altijd wel plezier kan halen uit je werk. Je creëert de mooiste omgevingen met de kennis die je opdoet op school en in de praktijk. Voor Henk een heel belangrijk onderdeel van het werk!

Henk: Ik vind het werken in het groen gaaf omdat je elk jaar ziet hoe planten zich ontwikkelen, en als je ze op de juiste manier onderhoudt, dan zie je uiteindelijk ook het resultaat. Ook de aanleg is supergaaf, je komt in een tuin die leeg is, of waar alles uit moet, en dan is het prachtig als je ziet hoe het project zich vordert en het eindresultaat in zicht is! 

We zijn benieuwd hoe Henk zijn tweede jaar in de groensector gaat ervaren, maar met deze enthousiasme weten we zeker het goed gaat komen!