Groene woontorens verrijzen in Utrecht en Eindhoven

 

We kwamen een mooi artikel in het NRC tegen over de opkomst van groene woontorens. Veel van onze leerlingen zullen hier in de toekomst mee te maken krijgen en wij als TRI kunnen dit ook alleen maar aanmoedigen.

 

Bosco Verticale in Milaan

‘Haal de natuur naar de stad.’ Dat is het idee achter de bouw van ‘groene woontorens’ die binnenkort in Nederlandse steden verrijzen.

In Eindhoven is woningcorporatie Trudo onlangs begonnen met de bouw van een ‘verticaal bos’, een zeventig meter hoge toren voor sociale huurwoningen met daarbij 125 bomen en 5.200 planten en struiken.

In Utrecht start later dit jaar de bouw van Wonderwoods, twee torens uitgerust met 360 bomen en 9.640 struiken, natuur die moet bijdragen aan het herstel van de „disbalans” tussen mens en natuur, stelt ontwikkelaar Wonderwoods Development.’

Bij TRI groei in groen zijn wij groot fan van de verticale bossen die overal ter wereld gebouwd worden. Door bomen en struiken de ruimte te geven in het ontwerp van deze gebouwen zorgen zij er voor dat het stadszicht er veel groener uit komt te zien. Maar de natuur in de torens vangt volgens de bouwers ook broeikasgassen op, produceert zuurstof, bestrijdt de hittestress in de stad en bevordert de biodiversiteit door het aantrekken van vlinders, bijen, spinnen en vogels.

Lees het volledige artikel van NRC hier verder.