Een kort gesprek met Wellantcollege Rotterdam

  • Wie zijn jullie?

Wij zijn Wellantcollege Rotterdam. Dé aanbieder van groenonderwijs in Rotterdam en omstreken. Met onze traditionele hoveniersopleiding, de opleiding Stedelijk Groen en Natuurbeheer en de nieuwste opleiding Urban Green Development leiden we studenten op in de breedte van de gehele groenbranche.

 

  • Waarom zouden leerlingen bij jullie voor de hoveniersopleiding ‘moeten’ kiezen?

De opleidingen voor hovenier/groenvoorziener/ urban greener zijn gericht op het ontwikkelen van vaardigheden in de groene sector. Dit doen we door middel van persoonlijke plannen per student. Dit betekent veel persoonlijk contact met de vakdocent.

 

  • Wat is belangrijk voor de toekomst van het groene onderwijs?

In het traditionele groenvak zien we een verschuiving plaatsvinden in de werkzaamheden van de hovenier. Innovatieve, duurzame oplossingen vragen een aanpassing van jouw vaardigheden. Daarnaast bieden stedelijke vraagstukken nieuwe perspectieven maar ook andere skills.

 

  • Hoe ervaren jullie de samenwerking met TRI?

Wij werken prettig samen met TRI, jullie hebben oog voor de leerlingen en zijn betrokken bij hun persoonlijke ontwikkeling. De driehoeksverhouding tussen bedrijf, leerling en tussen ons ervaren wij als erg waardevol.

 

  • vanaf volgend jaar zijn jullie te vinden op een andere locatie dan nu toch?

 

Dat klopt, Wellantcollege Rotterdam zal per januari 2019 gaan verhuizen!

De nieuwe locatie is te vinden aan de Laanslootseweg 1 in Rotterdam.