Opleiding tuinarchitect
Opleiding tuinarchitect

TRI biedt verschillende hoveniersopleidingen aan. Tijdens onze trajecten werk je bij verschillende soorten bedrijven bij jou in de regio. Ook is het mogelijk cursussen te volgen waarmee je extra certificaten behaalt. Wij bieden onze leerlingen de begeleiding die zij nodig hebben. Tijdens onze opleiding, die zich richt op de praktijk, ga je direct aan de slag bij een bedrijf in de groene sector.

Wat is een tuinarchitect?

Een tuinarchitect ontwerpt verschillende groenvoorzieningen als tuinen en parken. Je ontwerpt een tuin of park naar aanleiding van de wensen van de klant. Je houdt hierbij rekening met de bodem, de ligging en de gebruiksvriendelijkheid van het terrein waarop de tuin aangelegd wordt. Je hebt veel verstand van de soorten bloemen, planten, bomen en bodemsoorten die je meeneemt in je ontwerp.

Dit leer je tijdens de opleiding hovenier

Tijdens de hoveniersopleiding bestudeer je onder andere hoe je een tuin kunt gaan ontwerpen. Je leert hoe je een terrein vanaf het begin opbouwt tot een mooie, groene tuin. De BBL-opleiding is zo ingericht dat je vier dagen in de praktijk aan het werk bent. Je volgt daarnaast één dag in de week les op school. Dankzij deze constructie doe je vanaf dag één veel ervaring op in de praktijk en kijk je mee hoe het er in verschillende bedrijven aan toe gaat.

Tijdens de opleiding leer je hoe je een tuin of park tekent en hoe je deze inricht. Hierbij leer je ook te voldoen aan de eisen van de klant. Het is belangrijk dat je beschikt over voldoende communicatieve vaardigheden. Deze worden tijdens de opleiding dan ook versterkt. Ook bestudeer je verschillende fauna. Hierdoor weet je welke planten en bloemen het beste in jouw ontwerp passen. Tot slot, leer je ook hoe het project moet worden opgebouwd, gefinancierd en of deze voldoet aan alle wetgeving rondom tuinen en parken.

Lijkt het jou wel wat om als hovenier tuinen te ‘bouwen’ en de mooiste parken te ontwerpen? Neem contact met ons op of meld je direct aan voor onze opleidinghovenier.