Stichting TRI helpt je bij het volgen van de opleiding Leefbare Stad & Klimaat of Urban Green Development. Daarnaast helpen we je bij het vinden van een stagebedrijf bij jou in de buurt. 

Waar kun je de opleiding volgen?

De opleiding wordt gegeven in de BOL op niveau 4. Het is een voltijd opleiding die 3 jaar duurt. De opleiding kun je volgen bij het Curio in Breda. Ook wordt de opleiding aangeboden als onderdeel van de opleiding Leefbare Stad & Klimaat bij Yuverta. Daardoor is de opleiding ook te volgen op meerdere plaatsen in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Leefbare stad en klimaat

Wanneer start de opleiding?

Je kunt ieder jaar in september starten met de opleiding Urban Green Development/Leefbare Stad & Klimaat.

Wat zijn de kosten?

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan betaal je de opleidingskosten voor een voltijds MBO opleiding, dat is € 1202,- .

Wat leer je tijdens de opleiding?

De opleiding is een gevarieerde opleiding, die gericht is op hovenier in de toekomst. Je leert bijvoorbeeld hoe je daktuinen aanlegt waarmee je de stad groener maakt. Daarnaast kijk je naar de problemen en bedreigingen voor het klimaat en hoe je hier duurzame oplossingen op kunt toepassen. Andere onderwerpen waar je les in krijgt zijn biodiversiteit, trends van vroeger en nu, circulair denken, het levende gebouw.

Welke vooropleiding moet je hebben? 

• Om de opleiding tot hovenier te volgen is het nodig dat je minimaal een vmbo theoretische leerweg – diploma hebt behaald of een certificaat dat je de eerste drie jaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

• Het kan zijn dat je niet aan deze eisen voldoet, maar dat je wel gemotiveerd bent voor dit opleidingstraject. Dan raden we je aan om toch contact op te nemen met ons om te bekijken wat de mogelijkheden voor jou zijn. Starten op een ander niveau of beginnen met een andere instroomrichting is dan misschien een optie voor jou.

laptop bij opleiding

Wat kun je worden met de opleiding Leefbare Stad en Klimaat?

Je kunt aan het einde van de opleiding duurzame groene projecten opzetten en uitvoeren. Je kunt doorstromen naar het HBO (bijvoorbeeld Urban Green, LEM, Land- en watermanagement). Maar je kunt ook meteen je opgedane kennis in praktijk brengen bij een hoveniersbedrijf, grootgroenbedrijf, waterschappen of natuurorganisaties.

Wat zijn de voordelen van het volgen van de opleiding via TRI? 

• Met onze 330 aangesloten lidbedrijven vind je altijd een stagebedrijf bij jou in de buurt. 
Extra certificaten behalen tijdens onze wintercursussen. TRI organiseert iedere winter wintercursussen, waarbij je veel nieuwe dingen leert en ontdekt!

Naast Urban Green Development biedt TRI ook de opleidingen voor hovenier/groenvoorziener en  boomverzorger aan. We ondersteunen onze leerlingen tijdens de opleiding en zorgen ervoor dat ze aan het werk kunnen bij erkende hoveniersbedrijven in de regio wanneer ze hun diploma op zak hebben. Bekijk al onze opleidingen en onze banen in het groen. 

Aanmelden Urban Green Development

  • JE PERSOONLIJKE GEGEVENS

  • VACATURES

  • Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.