Lejo was kok, nu is hij boomverzorger

“Na een kleine 15 jaar als kok gewerkt te hebben, heb ik afscheid genomen van de keuken en een switch gemaakt naar de boomverzorging. Ik heb altijd vol passie als kok gewerkt maar ik was opzoek naar een nieuwe uitdaging. Natuur, bos, bomen en werken met de kettingzaag interesseerde me door de jaren heen steeds meer. Na een paar mooie reizen gemaakt te hebben ontwikkelde ik al snel een passie voor de natuur. In Australië is het werken met de kettingzaag als nieuwe hobby ontstaan.

Na een aantal jaren overwegen heb ik letterlijk de knoop doorgehakt om deze nieuwe uitdaging als boomverzorger aan te gaan. Ik werk nu met veel plezier bij Herman Vaessen in Maasbree. Heerlijk in de buitenlucht, meer vrije tijd, weekenden, minder stress en toch genoeg actie!”

 

Boomverzorger Lejo

Lejo vertelt over zijn ervaring met de opleiding

 

Onlangs was Lejo deelnemer aan de TRI Wintercampus waar hij meerdere wintercursussen heeft gevolgd. Hier heeft hij onder andere verdiepende cursussen gevolgd over het gebruik van lieren, Houtanatomie, Sortimentskennis bomen en meer.

Op deze manier krijgt Lejo niet alleen maar extra kennis door middel van school, maar ook door de extra cursussen die TRI Groei in Groen hem aanbiedt! Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten vertelde hij kort over zijn ervaring met zijn opleiding met TRI.

 

 

laptop bij opleiding

Wil je ook boomverzorger of hovenier worden?

Je kunt ieder jaar in september starten met de BBL opleiding tot hovenier of de boomverzorger opleiding. Maar we bieden ook de mogelijkheid om eerder te beginnen. In overleg met het leerwerkbedrijf begin je bijvoorbeeld al in het voorjaar. In september start je dan met de opleiding. Je hebt dan al een voorsprong in kennis en ervaring, én je verdient al salaris!

Wat biedt TRI? 

•  Je krijgt een laptop met touchscreen bij minimaal een 2-jarige BBL opleiding.
• Elk moment starten bij een leerbedrijf en vanaf september de opleiding volgen.
• Jonger dan 21? Je krijgt je schooldag doorbetaald.
• Extra certificaten behalen tijdens onze wintercursussen. TRI organiseert iedere winter wintercursussen, waarbij je veel nieuwe dingen leert en ontdekt!

BBL opleiding hovenier
BBL opleiding hovenier – foto van de wintercampus

Meld je aan voor een leer/werktraject

  • JE PERSOONLIJKE GEGEVENS

  • VACATURES

  • Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.